Det skjedde i de dager at en gjeng med norske ungdommer befant seg på et hostell i Chișinău. En kveld bestemte noen av disse seg for å vandre til det lokale supermarkedet, et sted som erfaringsmessig bugnet av billige godsaker og interessante remedier. Men, på veien dit fikk den eldste av dem en fiks idé. ”Hva om vi går i motsatt retning!” buste han ut. Denne nye veien var mystisk og ukjent for dem alle. Eventyrlysten økte i takt med antall blinkende julelys, og snart var entusiasmen både til å ta og føle på.

FullSizeRender

De kjøpte moldovske berlinerboller fra et hull i veggen, og smilte fra øre til øre fordi de var så gode. De brydde seg ikke det grann om at de frosne trynene deres ble fulle av melis.

20151201_200209

Etter en stund befant de fem ungdommene seg i et hav av salig skinnende julelys og moldovere innpakket i pels og boblejakker. Anne Marit ble sykt giret.

FullSizeRender (2)

Plutselig hørte ungdommene noen fine toner. Dette syntes de var ganske interessant, i og med at de faktisk var elever ved en musikkfolkehøgskole. De bestemte seg for å finne ut hvor tonene kom fra. De viste seg å komme fra en scene bak Chișinăus majestetiske triumfbue.

IMG_0573

Der bevitnet de både moldovsk rap om vodka, diverse syngedamer og tradisjonell sovjetmusikk fremført av menn i rare drakter. Stemningen var god og nesetippene røde, og de moret seg over playback og ferdig innspilt applaus.

Midt i konserten fikk de øye på noen nisser som stod og så morsomme ut. Ungdommene ville egentlig ta bilde med dem, men nissene forstod ikke hva de sa. Situasjonen ble da så klein at de fant ut at det eneste fornuftige å ta seg til, var å løpe vekk fort som bare rakkern.

Det ble kanskje ingen nisseselfie, men i stedet fant de popcorn og merkelig moldovsk gatemat fylt med smuldreost og dill.

20151201_204854

Sunniva var relativt fornøyd.

20151201_205128

Til og med hester og ponnier var invitert til denne julefesten.

20151201_204531

De tre jentene fikk øye på noen fantastiske hjerte- og stjerneformede blinkestaver for kun 15 kroner stykket. Dette syntes de var et umåtelig godt tilbud, og de kunne ikke la være å etterkomme det intense behovet for materialistisk lykke og en nostalgisk reise tilbake til barndommens glade dager.

20151201_211025

Lykkebarometeret rant over da de til slutt kjøpte seg et digert sukkerspinn på deling. Mette og fornøyde vandret de hjemover, og konkluderte med at denne kvelden hadde vært alle tiders.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s