I går natt kom vi etter en lang dag med reising endelig tilbake til Viken. Eventyret vårt i Moldova er over. Det har vært en fantastisk tur med mange opplevelser og en super gjeng!

Det er alltid fint å avslutte med noen fine ord. Siden Morten er så hip og fresh har han vært tidlig ute med å poste innlegg på diverse sosiale medier om turen vår. Som turens dressmannmodell og bestemor får han derfor siste ord på denne bloggen.

Siste kvelden i Chisinau. Så mange små og store gleder i Moldova!

Gleden over å finne et ledig sete på en buss. Gleden ved å høre Nordstoga’s Heim te mor gjennom 1 km tykk røyk. Spenningen ved å finne en halv fisk i fiskesuppa. Gleden over en stor kopp Americano på Roberts coffee med min fine kollega Mari. Humøret hennes. Varmt vann i dusjen. En sofa å sitte i. Internett. Gleden over alle de fine elevene, alle de små gledene de deler hver eneste dag. Kylling. Steiner-gutten som tegner Steinersnaps når vi er uten wifi. De innsatte i fengslet i Goian, gutten som virket glad og ønsket oss velkommen tilbake en annen gang. Snille Valentin som tar alle utfordringer med åpne armer, og som aldri klager. Den snille hunden Bella, som desverre ble buret inne. Et esel. Gurkemeie og Lussekatter. Å synge fugledansen i barnehjem for utviklingshemmede. Å se gleden i barnas øyne bare vi kommer inn døren, og ikke minst å se gleden i de norske elevenes øyne når de får muligheten til å gi. Og når de re-arrangerer sangene på strak arm. “Det er ikke så farlig med den lydprøven, se hvor glad de blir når vi synger da!” Selvtillitsboosten. Gleden ved å komme ut etter å ha vært innestengt på do i 45 minutter mitt på natta. Og stå å synge Easy Tiger bare noen timer etterpå. Alle de fine harmoniene. “Vi har ikke sånne sangere i Moldova”. Imponerende dynamisk trommespill. Gleden ved å se et piano etter syv dager uten. At noen spør på bussen “noen som har boss?”. Finnes ikke bedre elever å reise på tur med. Alle samtalene om tillit. Alle samtalene om bassamper. Masse godteri. Sweet Chili sauce. Anatol Stefanet og Trigon som spiller eksklusiv konsert bare for oss. Chai Latte hver kveld. Svart metal-gutt som viser sin indre kattepus. Gleden av å få et dusjhode i hode. Ballongbutikken. Den flinke guiden på museet, galgenhumoren hans. “Om 2 millioner år vil Moldova være på toppen av sokkelen, DA vil vi få medlemskap i EU!”. Atten mennesker – en do. Fara alcool. Tipografia 5. Lydmannen. De små cola-flaskene. 12 dager. 6 konserter. Alt!

Tusen takk for denne gang!

DSC_0270IMG_3969DSC_0058IMG_3872IMG_4483IMG_4346DSC_074012387723_10207545300207205_2030933114_n (1)IMG_4030DSC_0213DSC_0627DSC_0261DSC_0169DSC_0282CSC_0547DSC_0212

#LIVETSGJENG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s