Denne dagen har vært en innholdsrik dag. Vi har fått opplevd Moldova på en helt annen måte. Idag har vi spilt konsert i et kvinnefengsel i byen Rusca, som ligger en timestid utenfor hovedstaten, Chisinau. Det var en opplevelse!

Dagen startet med en god frokost på hotellet før vi ruslet bort til en skole. Der møtte vi et band som skulle spille i fengselet sammen med oss. Vi fikk utstyret i bussen og kjørte avgårde til byen, Rusca.

 

Veiene var humpete og bussjåføren hadde tydeligvis kjørt på disse veiene før. Vi er ikke vant med slik uforsiktig kjøring med buss, men vi overlevde med glans.

dscf2219

Når vi kom frem måtte vi gjennom en streng sikkerhetskontroll hvor vi ble kommandert av moldovske vakter i uniformer. De var veldig strenge på hva vi kunne ta med inn, men vi fikk heldigvis ha med ett kamera. Vi fikk til og med ta bilder av hva vi ville, noe som overrasket oss i forhold til hvor strengt det var der.

dscf2224

Sammen med gjengen på bildet ovenfor hadde vi konsert. De spilte veldig bra og fant helt tydelig sin inspirasjon hos grunge-bandet, Nirvana.Vi spilte 5 sanger; noen norske, noen engelske og til og med en japansk sang. Det skapte god stemning blant de innsatte og resten av publikumet.

 

Det å være i dette kvinnefengselet gjorde inntrykk på mange av oss. Vi så nye sider med Moldova vi ikke visste om. Vi merket på lukten, toalettet og egentlig hele området at dette var et uhygienisk og trist sted, men det som gjorde mest inntrykk var barna som bodde i dette fengselet sammen med mødrene sine. I dette fengslet har du rett på å ha barnet ditt inne sammen med deg inntil barnet er 3 år.

dscf2226dscf2230

Etter konserten fikk vi en god lunsj på et superkoselig sted i Rusca, hvor vi fikk en god mulighet til å mingle med bandet vi hadde hatt konsert med. For noen hyggelige og dyktige mennesker!

Nå er vi kommet tilbake til hotellet og fått i oss enda et godt måltid. Så nå gjelder det bare slappe av resten av kvelden og kanskje kose oss litt med snacksen vi kjøpte igår…om det er litt igjen 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s