De to siste dagene har vi opplevd sterke inntrykk i møte med mennesker som har blitt utstøtt og tråkket på av samfunnet. Idag opplevde vi en stor kontrast fra dette. Vi møtte mennesker som virkelig er ønsket og løftet opp av samfunnet. Dette er barn som fra ung alder har blitt oppdratt med hard disiplin og musikalske lekser.

Menneskene vi fikk møte idag var barn og ungdom på Ciprian Porumbescu Lyceum, som er en skole for barn hvor de har de generelle fagene som forskjellige språk, matte, geografi og noen andre fag i tillegg til diverse musikkfag som er hovedpensum på skolen.

dscf5625

Dette er dyktige barn som spiller musikk på ekstremt høyt nivå og de imponerte oss i senk under konserten de spilte for oss idag. Instrumenter de bruker er for eksempel tradisjonelle moldovske instrumenter som panfløyte og chimbalom.

dscf5641

En chimbalom er et strengeinstrument.som er et ungt instrument i forhold til panføyta. Bare 4000 år gammelt.

dscf5629

Dette var en fantastisk konsert med mye vakker musikk som imponerte oss kraftig. Helt klart en ny inspirasjonskilde for mange av oss.

 

Etter dette trivelige besøket tok vi bussen til kjøpesenteret Malldova. Der fikset vi oss litt lunsj og handlet litt unødvendigheter og nødvendigheter. Nå er vi tilbake på hotellet og kl. 19 skal alle jentene samles nede i spa-avdelingen for jacuzzi og badstue. Etterpå skal vi nok ut å fikse oss noe å spise.

Håper det står bra til hjemme i Norge. Selv om vi har det tipp topp her i Moldova, kjenner vi at det skal bli godt å komme hjem til familie og venner i jula og fortelle om våre opplevelser. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s